Pages

Ads 468x60px

Labels

Saturday, July 23, 2016

Aidil

Alhamdillah summa alhamdulillah.

Setinggi2 syukur dan tahniah buat Puan Noor Arfah dan Faizul atas kelahiran putera sulung hampa.😆

Sakit yg pasti akan mengajar para wanita lbh mnghargai ibu. Bertarung nyawa demi melahirkn satu nyawa ke dunia. Demi sebuah cinta😍. Demi ikatan yang tidak akan pernah terlerai.

Alhamdulillah,
Penantian yg agak merisaukn ramai. Bermula dgn air ketuban kurang. Perkhabaran perlu induce. Bab induce ni, xda cerita bahagia lgsung, jd semua wanita mengandung gerun mndgr prkataan induce.

Keesokkannya keajaibn berlaku, aidil dh bsedia utk kluar. Tapi masyaAllah, lma jgak la adk arfah dlm labour room.

Maka

23 julai 2016, lahirnya baby boy dlm fmly tok yah.

Balik cuti raya, ak pggil dia ramadhan, sbb ak nk dia kluar dlm bln puasa.

Dh msuk syawal, ak pggil plk aidil. Smpai ak nk balik nilai si aidil ni xmau jgak kluar jmpa ak..apa lah aidil ni. Kalau dk boleh kita beramah tamah dlu. Kenal2 dgn lbh dekat. Ni mk long dah jauh bru aidil kluaq.

Nmpknya, xblh tggu rya haji ni. Nk kena balik cpt! Nk jumpa hensem boy. Mgkin mggu dpn kita blh jmpa. 😃

0 comments:

Post a Comment

 

KATA-KATA HIKMAH PROF. DR. HAMKA

'Kalau engkau dicintai orang dan mencintai, senangkanlah hatimu. Tandanya hidupmu telah berharga, tandanya engkau telah didaftar anak bumi yang terpilih. Tuhan telah memperlihatkan belas Kasih-Nya kepadamu lantaran pergaduhan hati sesama makhluk. Dan jiwa di seberang masyrik dan maghrib telah terkungkung di bawah satu perasaan di dalam lindungan Tuhan. Di sanalah waktunya engkau mengetahui rahsia perjalanan matahari di dalam falak, ketika fajarnya dan terbenamnya, tandanya Tuhan telah membisikkan ke telingamu nyanyian alam ini. Lantaran yang demikian, dua jiwa berenang di langit khayal, di waktu orang lain terbenam, keduanya berdiam di dalam kesukaan dan ketenteraman, bersenda gurau di waktu bersungguh-sungguh.Dan jika engkau mencintai tetapi cintamu tak terbalas, senangkan jugalah hatimu. Kerana sesungguhnya orang yang mengusir akan jatuh kasihan dan ingin kembali kepada orang yang diusirnya itu setelah dia jatuh dari matanya: dia akan cinta , cinta yang lebih tinggi darjatnya daripada cinta lantaran hawa. Terpencil jauh membawa keuntungan insaf, kebencian meruncingkan cita-cita dan membersihkan perbuatan. Dengan sebab itu, engkau akan beroleh juga kelak tempat merupakan cinta itu, kalau tak ada pada insan, ada pada yang lebih kekal daripada insan. Bersedialah menerima dan menyuburkan cinta, walau bagaimana besarnya tanggunganmu, kerana cinta memberi dan menerima, cinta itu gelisah tetapi membawa tenteram. Cinta mesti lalu di hadapanmu, sayang engkau tak tahu bila lalunya.Hendaklah engkau menjadi orang yang besar, yang sanggup memikul cinta yang besar. Kalau tak begitu, engkau akan beroleh cinta yang rendah dan murah, engkau menjadi pencium bumi, engkau akan jatuh ke bawah, tak jadi naik ke dalam benteng yang kuat dan teguh, benteng yang gagah perkasa yang sukar ditempuh oleh manusia biasa. Kerana tugu cita-cita hidup itu berdiri di seberang kekuasaan dan kemelaratan yang diletakkan oleh kerinduan itu sendiri.'Cinta yang sejati adalah cinta di antara dua hamba Allah yang dipaterikan oleh cinta kepada Allah. Janganlah kita berkhayal kerana iblis suka meracuni jiwa yang lalai.