Pages

Ads 468x60px

Labels

Monday, August 08, 2016

Meeting

Sejak dua menjak ni..asal masuk wasApp NSK321, mesti cerita pasal meeting.

Ajak meeting di KFC pagi2 buta. Ajak meeting lepas majlis zikir darussyifa. Gila kan? Mmg gila2 semua manusia dlm group ni. Tapi sekadar gurauan.. xda lagi meeting yang berjaya..

Meeting yang berjaya pn..sekadar meeting dlm wasApp.. Ina jauh di kelntan, Miza jauh d Sarawak..Nisak di Bangi, Saiyidah di ptrajaya, ak n suri masih setia di bumi Nilai. Bkn nk jmpa semua sush..nk jmpa Si Nisak ni pn sgt sush. Tu yg dok sebelah kg je tu..

Hamboih..muqadimah teman panjang plk kalk ni.

Yang nk cerita tu kes smlm. Mula2 rancang nk p open house..walaupun hakikatnya, raya dh hbis kome oi..

Lps mkn2, kmi g tgok bby..ank saudara pertama dlm fmly saiyidah. Fatiah Nur Iman..welcome to the world bby girl.

Lps tu..Si Nisak bwak kmi jln2 d atas bukit. Taman Saujana Hijau. Presint 11. Mmg teman xtau tang mna..jgn soal selidik teman..di manakah taman tersebut. Kome cari lah sndiri..GPS kn hado.

Menggila lah kmi bertiga dkt ats bukit tu..smpai ke puncak jgk kmi..walaupun gmbar smpai 114keping..fulammmmak. kira mcm meeting lepas geram jgak ni..lma xmenggila sma2 kn.

Turun bukit, kami pegi mkn mee udang pulak..ini mee udang the best in Nilai. Mmg terbaik.

Lps tu..ate balik umah lah..anak dara balik lewat mlm buat hape?

0 comments:

Post a Comment

 

KATA-KATA HIKMAH PROF. DR. HAMKA

'Kalau engkau dicintai orang dan mencintai, senangkanlah hatimu. Tandanya hidupmu telah berharga, tandanya engkau telah didaftar anak bumi yang terpilih. Tuhan telah memperlihatkan belas Kasih-Nya kepadamu lantaran pergaduhan hati sesama makhluk. Dan jiwa di seberang masyrik dan maghrib telah terkungkung di bawah satu perasaan di dalam lindungan Tuhan. Di sanalah waktunya engkau mengetahui rahsia perjalanan matahari di dalam falak, ketika fajarnya dan terbenamnya, tandanya Tuhan telah membisikkan ke telingamu nyanyian alam ini. Lantaran yang demikian, dua jiwa berenang di langit khayal, di waktu orang lain terbenam, keduanya berdiam di dalam kesukaan dan ketenteraman, bersenda gurau di waktu bersungguh-sungguh.Dan jika engkau mencintai tetapi cintamu tak terbalas, senangkan jugalah hatimu. Kerana sesungguhnya orang yang mengusir akan jatuh kasihan dan ingin kembali kepada orang yang diusirnya itu setelah dia jatuh dari matanya: dia akan cinta , cinta yang lebih tinggi darjatnya daripada cinta lantaran hawa. Terpencil jauh membawa keuntungan insaf, kebencian meruncingkan cita-cita dan membersihkan perbuatan. Dengan sebab itu, engkau akan beroleh juga kelak tempat merupakan cinta itu, kalau tak ada pada insan, ada pada yang lebih kekal daripada insan. Bersedialah menerima dan menyuburkan cinta, walau bagaimana besarnya tanggunganmu, kerana cinta memberi dan menerima, cinta itu gelisah tetapi membawa tenteram. Cinta mesti lalu di hadapanmu, sayang engkau tak tahu bila lalunya.Hendaklah engkau menjadi orang yang besar, yang sanggup memikul cinta yang besar. Kalau tak begitu, engkau akan beroleh cinta yang rendah dan murah, engkau menjadi pencium bumi, engkau akan jatuh ke bawah, tak jadi naik ke dalam benteng yang kuat dan teguh, benteng yang gagah perkasa yang sukar ditempuh oleh manusia biasa. Kerana tugu cita-cita hidup itu berdiri di seberang kekuasaan dan kemelaratan yang diletakkan oleh kerinduan itu sendiri.'Cinta yang sejati adalah cinta di antara dua hamba Allah yang dipaterikan oleh cinta kepada Allah. Janganlah kita berkhayal kerana iblis suka meracuni jiwa yang lalai.